Mengerij

De mengerij

De mengerij is het kloppende hart van Mix International. Hier komen alle ontwikkelingen, innovaties, grondstoffen en expertises samen. In korte tijd kunnen grote aantallen uiterst secuur worden geproduceerd.

Diervoeding wordt gemengd op basis, uit een assortiment van meer dan 150 verschillende soorten grondstoffen en volgens de eisen van belangrijke certificeringen. Vanaf de jaren 90 is onze mengerij gespecialiseerd in het mengen van mengelingen onder private label voor productiebedrijven, groothandelaren en retailers. We zijn daarom veel meer dan alleen een mengerij. We bieden een totaalconcept in diervoeding. Dit houdt in dat we samen uw gewenste product ontwikkelen en vervolgens produceren, verpakken, opslaan en distribueren. Ons hart ligt niet alleen in de mengerij, maar vooral ook bij uw eindproduct.

Mengerij diervoeding

Onze mengerij richt zich volledig op het mengen van diervoergrondstoffen. Dit kan in allerlei soorten, samenstellingen en hoeveelheden. U zult versteld staan in wat er allemaal mogelijk is. In de mengerij zijn onze specialisten dagelijks bezig met innovatie en productie van diervoeding. Zo mengen we voor onder andere paarden, honden, vogels, konijnen, knaagdieren en exotische dieren. Denk hierbij aan mengelingen voor gangbare producten zoals paardenmuesli, hondenvoer, vogelzaad en konijnenvoer. Maar dat is lang niet alles. Door onze jarenlange ervaring met allerlei grondstoffen produceren we honderden verschillende mengelingen per jaar. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld compleet vegan hondenvoer (barf) of exotische mengelingen voor knaagdieren of vogels. De specifieke (of minder specifieke) wens voor jou als unieke klant staat hierin altijd voorop.

Mengerij van Mix International

De mengerij van Mix International ligt in Horst. Dit is centraal gelegen tussen de Randstad, het Ruhrgebied en Antwerpen. Onze moderne mengerij heeft sinds de verhuizing eind 2020 een grote update gehad. De productiehal van 6000m² is ingericht met een modern en geavanceerd machinepark. De capaciteit is uitgebreid tot twee extra productielijnen en de automatisering is nog beter dan dat deze al was. Hierdoor is de continuïteit optimaal, kunnen we de grondstoffen zeer verfijnd doseren en maken we het mogelijk om in grote aantallen te produceren.

We hebben een flexibel en secuur werkend productieproces. Broze producten, zoals vlokken en extrudaten, worden in onze mengerij efficiënt en breukvrij ingemengd. Het proces staat garant om elk denkbaar gemengd product volgens de gewenste specificaties en moderne eisen te produceren. Dit alles uiteraard volgens de eisen van de GMP+ en VLOG certificeringen.

Dierenvoeding fabrikant

Als dierenvoeding fabrikant denken we met u mee. We ontwikkelen en bedenken samen uw ideale mix in onze geavanceerde mengerij. Onze vernieuwde fabriek is dusdanig ingericht dat we bijna elke wens voor diervoeding op maat kunnen aanbieden. We beschikken voor het mengen en verpakken van uw dierenvoeding over twee productielijnen. De productiehal van 6000m² is ingericht met een modern en geavanceerd machinepark. Het proces staat garant om elk denkbaar gemengd product volgens de gewenste specificaties en moderne eisen te produceren. Dit alles uiteraard volgens de eisen van de GMP+ en VLOG certificeringen.

We zijn de diervoeding fabrikant die u zoekt voor de productie van paardenvoer, hondenvoer, konijnenvoer, knaagdiervoer, exotisch dierenvoer en zadenmengsels voor vogels. In al deze soorten private label diervoeding hebben we jarenlange ervaring en werken we voor uiteenlopende private labels, productiebedrijven, retailers en groothandelaren.

bedrijfspand Dutch Pet Products

Van mengerij tot verpakken en logistiek

Iedere mengerij is uniek, maar bij Mix International krijgt u een perfecte mix van product tot verpakking en logistiek. U krijgt een totaalconcept in diervoeding waarin we samen uw gewenste product ontwikkelen en vervolgens produceren, verpakken, opslaan en distribueren. Dit alles in samenspraak en onder één dak. Naast leveringen aan productiebedrijven, groothandelaren en retailers kunt u vooral bij ons terecht voor het ontwikkelen van uw eigen private label. Ziet u het al voor zich? Een geheel en uniek eigen merk diervoeding dat u samen met onze specialiseren heeft samengesteld. Dat wordt bij Mix International mogelijk gemaakt.