Over Mix International

We maken graag kennis met u als merkeigenaar, productiebedrijf, groothandelaar of retailer. Vanaf de jaren 90 heeft onze mengerij zich continu uitgebreid. De mengerij is het kloppende hart van Mix International, maar we bieden vandaag de dag veel meer dan dat. Met de focus op de ontwikkeling van sterke private labels ontzorgen we van A tot Z.

Onbezorgd en totaal ontzorgd

Per 1 oktober 2020 is Mix International BV verhuisd naar dezelfde locatie als zusterbedrijf Dutch Pet Products in Horst. Door deze samensmelting maken we een totaaloplossing voor het mengen en co-verpakken van diervoeders mogelijk. Dit alles onder één dak en dat is uniek. U profiteert daardoor van nog meer flexibiliteit, oplossingen naar wens en (kosten)efficiëntie.

Expertise

Door 25 jaar ervaring in onze mengerij is een gedegen expertise opgebouwd. Onze kennis, die zich specialiseert rondom het mengen, de grondstoffen, verpakkingsmogelijkheden en houdbaarheid, biedt oneindig veel mogelijkheden. Hierdoor ontstaat er voor ieder private label een unieke mix aan diervoeder.

Vraag offerte aan

Voorraad

Mix International onderscheidt zich in grote mate door de grote hoeveelheid grondstoffen, welke voor het veelal standaard op voorraad zijn. Hierdoor zijn we zeer flexibel en in staat om snel en uniek een custom made product voor uw private label te mengen en verpakken.

Kwaliteit

Kwaliteit gaat bij ons altijd voorop. Door te produceren onder diverse kwaliteitslabels, waaronder de GMP+ en VLOG, is de kwaliteit van het hoogste niveau. Hierbij maken we onderscheid door enorme ervaring in eigenschappen van grondstoffen, een groot netwerk van leveranciers en moderne machines.

Totaal concept

Als uw betrouwbare partner ontzorgen wij u graag van A tot Z met een totaalconcept. Dit houdt in dat we samen uw gewenste product ontwikkelen en vervolgens produceren, verpakken, opslaan en distribueren. Ons hart ligt niet alleen in de mengerij, maar vooral ook bij uw eindproduct.

Geschiedenis

De tijd vliegt… ook bij Mix International. De afgelopen tientallen jaren zijn voorbij gevlogen, maar er is ook veel gebeurt. We zijn eigenlijk altijd blijven groeien en zijn trots op waar we nu staan.

In de jaren 90…

…is Jan Lammers senior begonnen met het mengen van hondendiners voor een eigen dierenwinkel in Someren. Dit begon door in de verloren uren losse grondstoffen te mengen voor eigen gebruik. De zonen Jan en Hennie zijn hierin verdergegaan en hebben dit geprofessionaliseerd.

Na een kort gebruik van een ruimte met een RVS peddelmenger zijn zij verhuisd naar de Kanaaldijk Noord in Someren. In deze tijd is ook Mix International ontstaan. Een neutrale naam voor een neutrale producent. Alles gebeurde toen al onder een private label. Het assortiment werd uitgebreid met paardenmuesli, kalvermuesli en diverse soorten konijnen en knaagdiermengelingen. Door de verandering in wetgeving en ontwikkeling van het bedrijf is er ook een splitsing gekomen in dierlijk en niet dierlijk eiwit productie.

In 2005…

…hebben de gebroeders Lammers alles (productie, transport en de winkel) verkocht. Alle activiteiten zijn in een korte tijd verzelfstandigd. Mix Internationaal heeft nog 3 jaar als dochterbedrijf onder een ander bedrijf geproduceerd. Deze samenwerking stopte in 2008.

In 2008…

Hierdoor is in 2008 Mix International verdergegaan als zelfstandig bedrijf.

Door deze verzelfstandiging is de ontwikkeling van het bedrijf in een stroomversnelling gekomen. Naast eerder de breedte van de productie op te zoeken, is er een stap gezet in de verdieping van de diensten en service. Dit in de vorm van het verpakken van producten in consumentverpakkingen voor zowel eigen producten als verpakken voor derde.

Deze richting heeft Mix internationaal steeds meer op de kaart gezet als producent. Doordat op de nieuwe locatie de mogelijkheid was om meer ruimte te huren ging de groei steeds harder. Uiteindelijk is het verpakken van diervoeders een zelfstandig onderdeel geworden binnen Mix International. Intussen groeide de mengerij in het meer en meer toeleggen van speciale en hoogwaardige producten.

In 2017…

…kreeg Mix International de mogelijkheid om een bedrijf over te nemen met een eigen pand. Hiermee werd een begin gemaakt van een nieuwe stap. De overname was in eerste instantie bedoeld om verpakkingsafdeling verder te kunnen laten groeien. Dit gebeurde in een snel tempo waarna in 2018 de plannen gemaakt werden om de locatie van Someren samen te voegen in Horst en hiervoor een nieuwe hal te bouwen.

In 2020…

…is begonnen aan de bouw van het nieuwe pand en is Mix International eind 2020 verhuist naar een nieuwe locatie in Horst. Er is direct rekening gehouden met een verdere groei van Mix International. Dit uitte zich in de bouw van twee productielijnen welke flexibel zijn opgezet. Ook de automatisering werd verbeterd.

Heden…

…zijn we de productielijnen aan het optimaliseren. De nieuwe plannen voor 2022 zijn al in de maak om een productielijn verder te verbeteren. Hierdoor worden de werkzaamheden gemakkelijker voor de operators. Verder verwachten we hierdoor ook een stijging in productiecapaciteit.

Verder heeft er begin 2022 de aankoop van het langs gelegen perceel plaats gevonden. Door deze investering zijn de groeimogelijkheden voor de toekomst geborgd. Dit perceel bied de mogelijkheid voor het plaatsen van een gebouw met een oppervlakte van ruim 8000 m2

Toekomst…

…Mix international ziet steeds meer mogelijkheden in het ontzorgen in de vorm van dienstverlener voor anderen. Hierbij valt te denken de mogelijkheden met internet, servicegraad verbreden of meer de diepte in te gaan. Dit alle staat nog allemaal open.

Kortom, Mix International is nog lang niet klaar. Laat de toekomst maar komen.

paarden-1.png

MISSIE

Mix International is een Private label full service partner in de diervoedersector voor lange termijn partnership. Het full service partnership houdt in, het bieden van complete oplossingen voor verpakkingsvraagstukken met betrekking tot verpakken, co-packing en logistiek / opslag.

konijnen-1.png

VISIE

Door dagelijks aandacht te schenken aan onze kernwaarde verhogen we de servicegraad van onze taak als full service partner. Dit resulteert in het bieden van totaaloplossing in: Verpakken | Co-packing | Logistiek en opslag

honden-1.png

STRATEGIE

Als full service partner investeren wij continue in belangrijke zaken die de bedrijfsvoering en servicegraad ten goede komen. Van scholing personeel tot automatisering en optimalisatie productie en opslagcapaciteit.

ONZE KERNWAARDEN

Private Label

Dutch Pet Products is een co-packer en full service partner in de diervoedersector.

Flexibiliteit

Flexibiliteit in verpakkingsmogelijkheden en levertijden door platte organisatiestructuur.

Wereldwijd

Het resultaat van onze diensten is terug te vinden in alle hoeken van de wereld.

Ontzorgen

Naar gelang uw behoeftes omtrent full partnership, vullen wij deze voor u in.

Service

Oplossen van uw uitdaging- / probleemvraagstukken.

Kwaliteit

Vanzelfsprekend staat kwaliteit hoog in ons vaandel.

Onafhankelijk

We zijn een zelfstandig bedrijf wat zijn eigen partners kiest.

Diversiteit

Door ons uitgebreide machinepark kunnen wij een grote diversiteit van producten en verpakkingen verwerken.

Netwerk

Door jarenlange ervaring en relaties hebben we een breed netwerk opgebouwd in verschillende disciplines.